Британският премиер Тереза Мей съобщи на депутатите, че може да

...
Британският премиер Тереза Мей съобщи на депутатите, че може да
Коментари Харесай

Може да няма трето гласуване по сделката на Мей за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей заяви на депутатите, че може да не подложи проекта си за Брекзит на гласоподаване в Народното събрание идната седмица, съобщи Асошиейтед прес, представена от " БулНюз ".

В писмо до депутатите министър-председателката тази нощ им заяви, че ще внесе договорката за ново гласоподаване в Народното събрание, " в случай че стане ясно, че има задоволително поддръжка ".

Тя означи също, че ще ѝ е належащо утвърждението на ръководителя на Камарата на общините Джон Бъркоу, с цел да предложи съглашението си за гласоподаване за трети път макар възраженията му. Бъркоу съобщи, че трети избор би нарушил парламентарните правила, в случай че съглашението не претърпи промени.

В писмото Мей припомня, че в случай че договорката бъде утвърдена, Англия ще напусне Европейския съюз на 22 май - дата, контрактувана с европейската страна.

Депутатите отхвърлиха договорката два пъти и в последните дни не демонстрират податливост да я поддържат. Ако съглашението не бъде утвърдено, по проект Англия би трябвало да напусне Европейския съюз на 12 април.

Днес в центъра на Лондон е свикано шествие в поддръжка на втори референдум, който би дал опция на британците опция да останат в Европейски Съюз макар вота от 2016 година за овакантяване. Организаторите чакат в него да вземат присъединяване близо 1 млн. души и то да стане е една от най-мащабните протестни прояви. Над 4 милиона души тези дни подписаха единствено за броени часове електронна петиция в поддръжка на прекъсването на процедурата по член 50, който публично задейства процеса на Брекзит.

Походът в центъра на столицата ще приключи пред постройката на Народното събрание, който продължава да е разграничен във връзка с развода. Въпреки седмиците на разширени диспути, консенсус по идните стъпки не се обрисува.

В писмото си до депутатите Май отбелязва, че към момента има варианти, включващи удължение на периода, което обаче ще изисква Англия да взе участие в изборите за Европейски парламент през май.

Тя показва, че Лондон може да анулира задействането на член 50, само че това би било изменничество към вота за овакантяване на Европейски Съюз, а също, че е допустимо Англия да напусне и без договорка.

В спогодителен звук министър-председателката предложи да се срещне с депутатите, с цел да обсъдят политиката за Брекзит, откакто в речта си в четвъртък през нощта тя наподобява обиди мнозина законодатели, като упрекна Народното събрание за буксуването на процеса за Брекзит.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР