Британският премиер Тереза Мей призова саудитския принц престолонаследник Мохамед бин

...
Британският премиер Тереза Мей призова саудитския принц престолонаследник Мохамед бин
Коментари Харесай

Мей прикани Мохамед бин Салман да потърси отговорност от убийците на Джамал Хашоги

Британският министър председател Тереза Мей прикани саудитския принц престолонаследник Мохамед бин Салман да потърси отговорност от отговорните за убийството на журналиста Джамал Хашоги и да вземе ограничения да предотврати повтаряне на сходни произшествия, заяви канцеларията на Мей, представена от Ройтерс, съобщи Ройтерс.

"Премиерът акцентира какъв брой е значимо да се подсигурява, че на отговорните за ужасяващото ликвидиране на Джамал Хашоги ще бъде потърсена отговорност и че Саудитска Арабия ще предприеме дейности за създаване на доверие, че сходен заслужен за жалост случай повече няма да се случи ", се споделя в изказването.

Мей също по този начин е насърчила саудитците да сложат последна спора в Йемен, където води война водена от Саудитска Арабия коалиция. Военната акция е по самодейност на Мохамед бин Салман.

"По въпроса за Йемен министър-председателката акцентира незабавната нужда да се постави завършек на спора и да се окаже помощ на милиони застрашени от апетит хора ", заяви канцеларията на английския министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР