Британският премиер Тереза Мей предупреди, че може изобщо да няма

...
Британският премиер Тереза Мей предупреди, че може изобщо да няма
Коментари Харесай

Тереза Мей предупреди, че може „изобщо да няма Брекзит“

Британският министър председател Тереза Мей предизвести, че може „ въобще да няма Брекзит “, поради опитите на някои членове на ръководещата Консервативна партия да подкопаят проекта й за овакантяване на Европейския съюз, съобщи Ройтерс.

„ Моето обръщение към страната този уикенд е просто: не би трябвало да изпускаме от взор крайната цел. Ако не го създадем, рискуваме да се окажем без какъвто и да е било Брекзит “, написа Мей в публикация за английския в. " Мейл он сънди ".

По-рано тази седмица английският министър за Брекзит Дейвид Дейвис и външният министър Борис Джонсън напуснаха постовете си поради противоречие с оферти от Мей вид на Брекзит. По-късно проекта на Мей бе подложен на критика и от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който съобщи, че запазването на тесни връзки с Европейски Съюз най-вероятно „ ще убие “ опцията за подписване на съглашение за свободна търговия със Съединени американски щати. По-време на визитата си във Англия Тръмп се отметна от думите си и даде обещание, че двете страни ще сключат договорка за свободна търговия след Брекзит.

„ Някои хора попитаха дали нашата договорка за Брекзит съставлява единствено една начална точка, от която последователно ще се отдръпваме. Нека бъда ясна. Споразумението ни за Брекзит не е лист със стремежи, от които договарящите могат да си избират и вадят. Той е повсеместен проект с тъкмо избрани резултати, които не подлежат на разискване “, написа още Мей
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР