Британският премиер Тереза Мей потвърди в четвъртък, че тя е

...
Британският премиер Тереза Мей потвърди в четвъртък, че тя е
Коментари Харесай

ЕС иска бърз напредък по Брекзит, Мей предпочита „бавния влак“

Британският министър председател Тереза Мей удостовери в четвъртък, че тя е подготвена да одобри удължение на преходния интервал след Брекзит, в случай че това помогне за излизане от застоя в договарянията, откакто европейските водачи повториха за следващ път, че Англия би трябвало да направи повече за отбягване на бракоразвод със съюза без договорка.
Преговарящият от страна на Европейски Съюз Мишел Барние предложи удължаването на периода като метод да се преодолее задънената улица за това по какъв начин да се резервира отворена границата на Англия с Ирландия след Брекзит, който въпрос задържа цялото съглашение за бракоразвод.
Но източник във френското президентство предизвести, че това може да не позволи казуса, защото Мей също е изправена против неприемане на тази концепция от своите евроскептични депутати вкъщи, съобщи БГНЕС.
Тази среща на върха в Брюксел бе избрана като краен период за план за съглашение, само че водачите на Европейски Съюз вместо това бяха оставени да обмислят евентуално пагубния сюжет Британия да се отдели през март без съглашение.
Пристигайки за втория ден от договарянията, Мей означи, че и двете страни са останали в прорез с проекта за " оказване на подпомагане " за отбягване на граничните инспекции на браздата с Ирландия, в случай че и до момента в който не бъде подписана нова комерсиална договорка, която да взема решение казуса.
" Идеята за в бъдеще, която се очерта - и това е концепция на този стадий - е да се сътвори опция за удължение на периода за осъществяване за няколко месеца ", сподели тя.
Високопоставен представител на Европейски Съюз съобщи, че Англия ще би трябвало да изиска удължение, а останалите 27 държави-членки ще би трябвало да се спогодят.
" Повече от всеки път топката е в английската половина ", сподели белгийският министър председател Шарл Мишел, когато дойде в четвъртък.
Мей акцентира, че не е очаквала удължаването на периода да бъде належащо оттатък избраната към този момент дата декември 2020 година, на фона на гнева измежду евроскептичните членове на консервативната партия, че Англия може да бъде обвързана за неопределен срок.
" Въпросът е, че това не се чака да бъде употребявано, тъй като се стремим да подсигуряваме, че ще имаме бъдещи връзки до края на декември 2020 година ", сподели английският министър председател.
От май 2016 година Май се бори за Брекзит, с цел да откри компромис, който да е допустим както за Европейски Съюз, по този начин и за личните ѝ депутати, които биха могли да блокират окончателната договорка в Камарата на общините.
Възможността за разширение излезе на първите страници на вестниците във Англия в четвъртък и някои евроскептични депутати предизвестиха, че не могат да одобряват сходен проект.
Тиражният таблоид „ Сън “ предизвести, че „ до момента в който тя не може да даде дата, на която ще напуснем Европейски Съюз и ВСИЧКИ негови огромни институции, тя не може да претендира, че е изпълнила гласуването на референдума “, се споделя в обявата.
Но Европейски Съюз ускорява натиска върху Мей да даде съображение.
Европейските водачи се надяваха да проведат специфична среща през ноември, с цел да подпечатат развода, само че на брюкселска вечеря без Мей късно в сряда те отхвърлиха да подпишат проекта.
Длъжностни лица означиха, че Мей не е дала отговор на апела на президента на Европейския съвет Доналд Туск за свои " съответни оферти " за напредване на договарянията и обявиха, че е нужен по-голям прогрес.
Провал на срещата през ноември може да докара до отсрочване на плана за договорка за Брекзит за срещата на върха през декември, оставяйки доста малко време за утвърждението ѝ от английския и европейския парламент.
Холандският министър председател Марк Рюте сподели, че водачите на Европейски Съюз са поискали от Еврокомисията " да работи още по-енергично по сюжет без договорка ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР