Британският премиер Тереза Мей подчерта важността на международното ядрено споразумение

...
Британският премиер Тереза Мей подчерта важността на международното ядрено споразумение
Коментари Харесай

Мей защити ядрената сделка с Иран на среща с Тилърсън

Британският министър председател Тереза Мей акцентира значимостта на интернационалното нуклеарно съглашение сред Иран и международните сили от 2015 година по време на къса среща с държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън на " Даунинг стрийт " 10, осведоми Ройтерс.

Тилърсън е на посещаване на Острова, с цел да разиска с сътрудниците си избавителните интервенции след урагана " Ирма ", нуклеарната стратегия на КНДР и с цел да се срещне с външните министри на няколко страни по отношение на политическата невъзможност в Либия.

US Secretary of State Rex Tillerson meets British Prime Minister Theresa May for talks on North Korea and Libya pic.twitter.com/enBZM6SrCm
— AFP news agency (@AFP) September 14, 2017

Въпреки че публично не е в дневния ред на визитата му, въпросът за Иран беше издигнат по време на срещата сред Тилърсън, Мей и английски консултант по сигурността.

" Те засегнаха иранското нуклеарно съглашение. Премиерът акцентира значимостта да се предотврати Иран да се снабди с нуклеарни оръжия ", сподели представител на английския министър председател.

Американският президент Доналд Тръмп неведнъж повтори, че нуклеарната договорка е " злополука " и ще ревизира позицията на Съединени американски щати. Той преглежда тактика, която може да разреши по-агресивен отговор на Вашингтон против Техеран.

Тилърсън обаче обществено съобщи, че не е склонен с възгледа на президента за нуклеарното съглашение.

" Тилърсън и Мей също разискаха Северна Корея и продължаващите дестабилизиращи дейности на страната. Те се съгласиха, че е значимо интернационалната общественост да продължи да работи взаимно за оказване на напън над режима ", добави представителят.

По график Тилърсън ще се срещне с английския си сътрудник Борис Джонсън и с представител на френското държавно управление, с цел да обсъдят " Ирма " и КНДР. След това тримата ще се причислят към външните министри на Италия, Египет и ОАЕ, с цел да обсъдят Либия с посланика на Организация на обединените нации Гасан Саламе.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР