Британският премиер Тереза Мей подари на президента Доналд Тръмп подарък,

...
Британският премиер Тереза Мей подари на президента Доналд Тръмп подарък,
Коментари Харесай

Тереза Мей подари на Тръмп уникален документ

Британският министър председател Тереза Мей подари на президента Доналд Тръмп подарък, който акцентира трансатлантическите специфични връзки и интернационалният ред, който президентът постоянно осмива.

Мей и нейният брачен партньор, Филип, подариха на Тръмп подложен в рамка план на Атлантическата харта, декларацията, подписана от английския министър председател Уинстън Чърчил и президента на Съединени американски щати Франклин Д. Рузвелт през август 1941 година, определяща общите цели за света, в това число по-свободна търговия, разоръжаване и правото на самоопределяне на всички хора.

Декларацията оказва помощ да се положат основите на Организация на обединените нации и Световната комерсиална организация, прецизира БГНЕС.

Подаръкът е копие на персоналния образец на Чърчил на документа, с неговите ръкописни бележки и корекции, направени с червен молив.

Първата дама Мелания Тръмп получи чаена чаша, основана от английската дизайнерка Ема Бриджуотър.

Това се случи по време на държавния прием в Бъкингамския замък.

Американският президент Доналд Тръмп и първата дама Мелания дойдоха в Обединеното кралство в понеделник на тридневно държавно посещаване. Кралица Елизабет II посрещна първата двойка в Бъкингамския замък. Кралските церемонии включваха разглеждане на царската сбирка дарове, обиколка на Уестминстърското абатство и формален прием.

„ Споделената връзка сред Съединени американски щати и Обединеното кралство ще продължи да сплотява двете страни в продължение на доста години “, сподели кралица Елизабет II по време на държавния прием с Доналд Тръмп в Бъкингамския замък.

“Като гледаме към бъдещето, аз съм уверена, че нашите общи полезности и общи ползи ще продължат да ни обединяват”, сподели кралицата.

„ Тази вечер честваме съюз, който оказа помощ за гарантиране на сигурността и просперитета на нашите нации в продължение на десетилетия, и който имам вяра, че ще издържи още доста години”, съобщи Елезабет II.

Американският президент благодари на кралицата за гостоприемството и за съвсем седемте десетилетия на “ценно приятелство” със Съединени американски щати.

“Ние утвърждаваме общите полезности, които ще ни обединят дълго в бъдещето: независимост, суверенитет, самоопределяне, господство на закона и позоваване на правата, дадени ни от всемогъщия Бог”, сподели Тръмп.

Доналд Тръмп ще се срещне с премиера Тереза Мей за “значими” договаряния през втория ден от тридневното посещаване на американския президент във Англия.

Министърът на външните работи Джереми Хънт ще бъде измежду висшите министри, присъстващи на договарянията, където ще бъдат разисквани въпроси като изменението на климата, заяви Би Би Си.

Срещата ще се организира на фона на огромни митинги в няколко английски града, в това число проява на площад Трафалгар в Лондон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР