Британският премиер Тереза Мей обяви, че напуска поста си на

...
Британският премиер Тереза Мей обяви, че напуска поста си на
Коментари Харесай

Британският премиер Тереза Мей обяви, че се оттегля

Британският министър председател Тереза Мей разгласи, че напуща поста си на 7 юни. Тя ще остане отпред на държавното управление до избирането на собствен правоприемник. Името му би трябвало да стане известно до края на юли. Много европейски водачи показаха своята благодарност и уважението си към Мей, с която съумяха да договорят съглашението за овакантяване на британците.

Решението на Тереза Мей беше предстоящо. Тя не скри, че мъчно се разделя с поста и идеята, за която работеше неуморно от идването си на " Даунинг стрийт " преди близо три години.
Тереза Мей, министър-председател на Англия: Вечно ще скърбя, че не съумях да осъществя Брекзит. За моя правоприемник остава да търси път напред в духа на резултатите от референдума, а за това ще би трябвало да реализира компромис в Народното събрание, който аз не съумях.
Мей напомни, че три пъти е пробвала да убеди Народното събрание да поддържа договорката за напускането, само че без триумф и подсети, че компромисът не е мръсна дума, а нещо, от което от време на време зависи живот.

Тереза Мей, министър-председател на Англия: Това беше най-високата чест в живота ми - да бъда втората жена - министър председател, само че не и последната. Тръгвам си без неприятни усеща, а с голяма благодарност за опцията да послужвам на страната, която обичам.

 © БГНЕС  Тереза Мей подава оставка на 7 юни Тереза Мей подава оставка на 7 юни
Британският министър председател Тереза Мей ще подаде оставка като министър председател и ръководител на Консервативната партия на 7 юни. Гласуването за неин заместител ще започ...

Вече има четирима претенденти за поста на Мей. Сред тях - външният министър Джереми Хънт и някогашният кмет на Лондон Борис Джонсън, който към този момент е любимец на букмейкърите.

Жан-Клод Юнкер не е приел с наслада новината за напускането на Мей, която счита за смела жена и която надълбоко почита, заяви в Брюксел Мина Андреева - представител на Еврокомисията. Френският президент Еманюел Макрон прикани Лондон за изясненост по повод за Брекзит, а немският канцлер акцентира, че ще продължи да работи и със идващия министър председател за проведен Брекзит.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР