Британският премиер Тереза Мей обяви, че депутатите ще имат избор

...
Британският премиер Тереза Мей обяви, че депутатите ще имат избор
Коментари Харесай

Мей: Ще е моята сделка за Брекзит или няма да има сделка изобщо

Британският министър председател Тереза Мей разгласи, че депутатите ще имат избор сред нейния вид на договорка за Брекзит и това да няма договорка въобще. 
 Няма да има втори референдум за Брекзит, нито взаимни отстъпки от проекта, предизвести Тереза Мей  Европейски Съюз е подготвен да предложи на Англия невиждано партньорско съглашение след Брекзит
Трябва да осигурим съглашение с Европейския съюз, което е положително за хората в Обединеното кралство. Това е значимо за нас и върху това съм съсредоточена. Бъдещето на хората в Обединеното кралство има значение, разяснява Мей в изявление за Би Би Си.

Проблемът е, че договарянията за Брекзит не престават и в действителност за момента не е ясно каква ще е тъкмо крайната договорка. 

Една от най-проблемните точки е по какъв начин да се избегне " твърда " граница сред Ирландия и Северна Ирландия. Британското държавно управление не одобри първичното предложение на Европейски Съюз, че на процедура би трябвало да има граница в Ирландско море с инспекции на стоките.

Планът на Брюксел провокира неодобрение измежду консерваторите на Мей и техните парламентарни съдружници от Демократичната юнионистка партия поради основаването на друг парламентарен и териториален статут за Северна Ирландия.

Сега има развиване на събитията, което може да помогне на Мей да убеди скептиците вкъщи да поддържат нейния проект за Брекзит. Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние работи по нов текст на протокол, очертаващ проект за потребление на нови технологии за понижаване на инспекциите до най-малко. Тези оферти би трябвало да бъдат изпратени на европейските държавни управления след конференцията на Консервативната партия на 3 октомври, написа " Таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Надеждата е, че подготвяният протокол ще помогне на Мей да оцелее задоволително дълго, с цел да реализира съглашение с Брюксел тази зима. Протоколът ще отиде много по-далеч отпреди, приемайки довода на английското държавно управление и доста последователи на Брекзит, че технологиите могат да решат ребуса, обвързван с това по какъв начин да се избегнат инспекциите сред Северна Ирландия и Ирландия.

Поверителни дипломатически документи, представени от " Таймс ", разкриват решимостта на Европейски Съюз да отстрани напрежението по отношение на ирландския въпрос. " Най-големият неуреден проблем е Северна Ирландия ", се споделя в един от документите. " Във Англия има политическа готовност в това отношение. Затова ние се опитваме да изясним позицията на Европейски Съюз ", написа в него.

Европейски Съюз прави и различен жест за подсилване на позицията на Мей, като деликатно приготвя своя протокол по подобен метод, че да не разреши на шотландските националисти да изискат същата договорка. " Решението е дефинирано съответно за Северна Ирландия, тъй че не е използвано за Шотландия - въпрос, който провокира паника във Англия ", се споделя в документа.

На фона на към момента несигурните условия по договорката за овакантяване на Европейски Съюз от Англия кметът на Лондон Садик Хан прикани да се насрочи нов референдум за Брекзит.

По думите му британците би трябвало да имат думата за изхода на договарянията - защо да договаря Мей с Европейски Съюз, само че и опцията Англия да остане в Съюза. 

Хан подлага на критика държавното управление за метода, по който се водят договарянията, като съгласно него по този начин ще се стигне до неприятен контракт за Брекзит или до това Англия да напусне Европейски Съюз без контракт, което ще докара до тежки стопански последствия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР