Британският премиер Тереза Мей обеща днес да налее милиарди лири

...
Британският премиер Тереза Мей обеща днес да налее милиарди лири
Коментари Харесай

Тереза Мей обещава милиарди лири допълнително за здравеопазване след Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей даде обещание през днешния ден да налее милиарди лири в допълнение в изпадналото в рецесия публично опазване на здравето, най-много с помощта на икономиите в следствие от излизането на Англия от Европейския съюз, съобщи Франс прес.

 © Архив / Българска телеграфна агенция
Мей разгласи, че до 2024 година в Националната работа за опазване на здравето (NHS) ще постъпват в допълнение по 20 милиарда лири годишно.
" След като напуснем Европейски Съюз и престанем да плащаме всяка година големи суми на Брюксел, ще разполагаме с повече пари за цели като опазването на здравето ", съобщи тя в публикация за неделния брой на в. " Дейли мейл ".

За да осигурим на службата за опазване на здравето финансирането, което ще ѝ e нужно в бъдеще, обаче дивидентите от Брекзита няма да са задоволителни и страната ще би трябвало да спомага малко повече, добавя министър-председателката.

Очаква се Мей да даде по-подробни уточнения за тези планове на следващия ден, в речта си за бъдещето на националната здравна работа, която чества своята 70-годишнина.

Британските медии приказват за повишение на налозите и за заеми.

Отделянето на повече пари за опазването на здравето с помощта на икономиите от напускането на Европейски Съюз беше един от причините на последователите на Брекзита (сред които и настоящия външен министър Борис Джонсън) в акцията за референдума през 2016 година Тогава поддръжници на напускането бяха написали на червен рейс лозунга: " Пращаме на Европейски Съюз по 350 милиона лири всяка седмица. Вместо това да финансираме опазването на здравето си ".

Огласените от Тереза Мей числа надвишават техните упования.

" Това, което разгласявам, значи, че през 2023/ 2024 година в службата за опазване на здравето ще постъпват по 660 милиона лири налични пари седмично ", съобщи тя в изявление за Би Би Си.

Тези пари са предопределени за редуциране на чакането за медицински грижи, за по-бързото лекуване на рака и за възстановяване на медицинските грижи в региона на психическото здраве, сподели Мей.

Предстоящата седмица се обрисува да бъде много безредна за Тереза Мей. Разбунтували се депутати от нейната консервативна партия може да я слагат пред тестване при разглеждането на законопроекта за Брекзита, който в сряда ще бъде върнат в Камарата на общините.

Допълнителното финансиране за националното опазване на здравето " в този момент може да сплоти всички ни ", писа във в. " Сънди телеграф " здравният министър Джереми Хънт, който поддържаше оставането в Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР