Британският премиер Тереза Мей каза днес, че иска да се

...
Британският премиер Тереза Мей каза днес, че иска да се
Коментари Харесай

Великобритания иска отсрочка, която да й позволи да напусне ЕС с ратифицирано споразумение

Британският министър председател Тереза Мей сподели през днешния ден, че желае да се контракти за такова отсрочване на Брекзит, което би разрешило Англия да напусне Европейския съюз незабавно, откакто тя ратифицира съглашението за развода, съобщи ДПА.

Мей направи това изказване пред кореспонденти при идването си в Брюксел през днешния ден за изключителната среща на върха на Европейски Съюз. " Искам ние да имаме опция да напуснем Европейски Съюз по равномерен и проведен метод колкото е допустимо по-скоро и ще работя за тази цел ", добави тя.
 Gulliver/Getty Images
" Поисках пролонгация до 30 юни, само че значимото е продължението да ни дава опция да напуснем сега, щом ратифицираме съглашението за развода, тъй че можем да напуснем на 22 май и да стартираме да градим нашето ярко бъдеще ", означи тя, представена от Ройтерс.-->
 

Премиерът не сподели, дали би приела предложение на водачите на Европейски Съюз за пролонгация на Брекзит след 30 юни. Тя уточни, че диалозите с основната английска опозиционна Лейбъристка партия за реализиране на компромис, който да събере парламентарно болшинство, са " съществени и градивни " и ще продължат на следващия ден.
 Gulliver/Getty Images
Това е основният й мотив, с който желае да убеди водачите на Европейски Съюз, че могат да й имат вяра, че ще успее да прокара съглашението за Брекзит в Народното събрание. Но на тези диалози досега към момента няма никакво съглашение. Лейбъристите настояват, че държавното управление не демонстрира предпочитание да излезе отвън своите " червени линии " - по-конкретно по участие в митническия съюз, което би било знак за вероятен пробив, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР