Британският премиер Тереза Мей днес ще отговаря на въпроси в

...
Британският премиер Тереза Мей днес ще отговаря на въпроси в
Коментари Харесай

Тереза Мей ще отговаря на въпроси в парламента за решението й одобри въздушните удари срещу сирийското правителство

Британският министър председател Тереза Мей през днешния ден ще дава отговор на въпроси в Народното събрание за решението й утвърди въздушните удари против сирийското държавно управление. Преди това тя ще направи послание в Камарата на общините във връзка със събитията в Сирия.

Съгласно закона английският министър председател не е длъжен да се съветва с Народното събрание преди да предприеме военни дейности, макар че това е правено след нашествието в Ирак след 2003 година. Опозиционните партии обявиха, че Тереза Мей би тябвало да се съветва с депутатите преди Англия да се присъеадини към Съединените щати и Франция при бомбардирането на три обекта в Сирия в отговор на хипотетичната химическа офанзива против град Дума. Лейбъристите приканиха за смяна в закона при положение на бъдещи военни намеси. Външният министър Борис Джонсън даде обещание на депутатите, че ще имат задоволително време, с цел да кажат думата си.

Днес, преди да отговори на въпросите на депутатите в Камарата на общините, Тереза Мей ще направи послание към тях, в което се чака да съобщи, че е работила в името на английските национални ползи. Очаква се още тя да се обърне с искане за позволение от представителя на Народното събрание за осъществяване на незабавен спор по въпросите на Сирия. Политическите наблюдаващи означават, че дали ще има или не гласоподаване по сходни въпроси е по-скоро алегоричен акт, че Народното събрание взема отношение по тях.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР