Британският премиер Тереза Мей днес пристига в Китай на тридневно

...
Британският премиер Тереза Мей днес пристига в Китай на тридневно
Коментари Харесай

Тереза Мей ще договаря търговско споразумение в Китай

Британският министър председател Тереза Мей през днешния ден идва в Китай на тридневно посещаване в опит да приготви почвата за бъдещо съглашение в региона на търговията и вложенията, съобщи БНР.
Мей ще посети градовете Ухан, Пекин и Шанхай. Тя ще води диалози с китайския президент Си Дзипин и ще се срещне с бизнес водачи и студенти. Сред тематиките за разискване, отвън двустранните връзки, са Северна Корея и климатичните промени. Все още не е ясно дали ще бъдат наранени човешките права в Хонгконг.
Преди да отпътува Тереза Мей означи, че положителните връзки разрешават другарски диалози по всички въпроси. През последните години се приказва за „ златна епоха “ в британско-китайските връзки. Китай изявява предпочитание да влага в значими английски инфраструктурни планове, в това число построяването на нов нуклеарен реактор в Хинкли Пойнт, макар че това поражда известни опасения за английската национална сигурност.
Британската търговя с Китай се е нараснала със 60 % от 2010 година насам и се чака, че английските министри ще употребяват визитата, с цел да подчертаят, че Англия остава „ чудесно място за бизнес “ и откакто напусне Европейски Съюз. Поне на този стадий обаче се допуска, че Тереза Мей ще се опита по-скоро да разшири настоящето комерсиално съдействие, а не да се стреми към нови покупко-продажби след Брекзит.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР