Британският премиер Тереза Мей даде знак в интервю, че може

...
Британският премиер Тереза Мей даде знак в интервю, че може
Коментари Харесай

Тереза Мей вече се замисля за отстраняване на Борис Джонсън

Британският министър председател Тереза Мей даде знак в изявление, че може да в профил външния министър Борис Джонсън от поста му, съобщи организация „ Ройтерс ", представена от БТВ.

Джонсън заявява честност към Мей, само че някои доближени на премиера го упрекват, че подкопава позициите ѝ с афиширането на своя версия за Брекзит, напомни организацията.

„ Сънди таймс " заяви през днешния ден, че на въпрос към Мей какви са проектите ѝ по отношение на Джонсън тя е дала отговор:

„ Никога не е било в стила ми да се укривам от провокациите и няма да стартира да го върша в този момент ".

Вестникът разяснява, че това е сигнал, че тя се готви да подбере нови министри в кабинета си, като в профил проблематичните.

„ Аз съм министър-председател и част от работата ми е да бъда сигурна, че постоянно имам най-хубавите хора в моя кабинет ", цитира я неделното издание.

От премиерската канцелария отхвърлиха коментар с претекста, че още не са осведомени с обявата, означи " Ройтерс " и напомни, че на конгреса на Консервативната партия по-рано тази седмица Тереза Мей срещна вътрешнопартийна опозиция.

Вчера Борис Джонсън написа в платформата за замяна на известия, че всички консерватори би трябвало да застанат „ в кръгова защита " към премиера Мей, заяви ДПА.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР