Британският премиер Тереза Мей, че планира да се върне в

...
Британският премиер Тереза Мей, че планира да се върне в
Коментари Харесай

Тереза Мей разкри какви са проблемите пред Brexit, отмени таксата за граждани на ЕС

Британският министър председател Тереза Мей, че възнамерява да се върне в Брюксел, с цел да разиска промени в договорката, която тя контракти с водачите на Европейски Съюз през предишния месец, съобщи The Guardian.
Тя разкри какви са основните проблеми, които са в центъра на договарянията по Brexit. Първият проблем е обвързван с това, по думите й, че депутатите са обезпокоени за сюжета Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение.
Правилният метод да се отговори е посредством утвърждение на съглашение, разгласи тя пред Камарата на общините.
Единствената опция ще е да се анулира Член 50 от Лисабонския контракт, което би означавало оставане в Европейски Съюз, само че ще е срещу волята на английския народ и резултата от референдума, счита Мей.
Тя счита, че Европейски Съюз няма да се съгласи да одобри отсрочване на Brexit единствено с цел да даде повече време на Лондон, в случай че няма проект.
Второ, Мей чака депутатите да отхвърлят образуване на втори референдум, защото това ще подкопае доверието към политиците и ще ускори позициите на националистите. Тя не счита, че в Народното събрание има болшинство за гласоподаване на втори референдум.
Министър-председателят означи, че има още четири въпроса, които остават неразрешени, само че може да бъде реализиран прогрес.
По отношение на защитния механизъм за Ирландия, Мей изрази вяра, че няма да бъде предоговаряно Белфасткото съглашение. Обединеното кралство би трябвало да съблюдава съглашението изцяло, сподели тя.
Британският водач заяви, че таксата от 65 лири за жители от Европейски Съюз, които подават документи за установен статут, ще бъде анулирана.
Също по този начин ще бъде анулирана и таксата за тези, които са на под 16-годишна възраст, която е в размер на 32,50 лири. Мей дава обещание Лондон да отбрани правата на служащите след Брекзит. Ще упорстват Европейски Съюз да отбрани английските жители.
От своя страна Корбин нападна, че държавното управление не демонстрира еластичност на договарянията с партиите.Корбин счита, че държавното управление харчи пари за проекти да изведе страната от Европейски Съюз без съглашение. По думите му лейбъристите не изключват нов референдум.
Мей отговори, че Лондон е похарчил 4,2 милиарда английски лири в подготовката на държавното управление за Брекзит без договорка. Премиерът твърди, че остава срещу Англия да бъде в митническия съюз на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР