Британският премиер Тереза Май заяви, че Великобритания ще стигне до

...
Британският премиер Тереза Май заяви, че Великобритания ще стигне до
Коментари Харесай

Тереза Мей: Първо сделката с ЕС, после сметката за развода

Британският министър председател Тереза Май съобщи, че Англия ще стигне до финансово съглашение за Брекзит едвам откакто бъдат контрактувани бъдещите връзки с Европейски Съюз. " Пълното и дефинитивно съглашение ще пристигна като част от окончателната договорка, която получаваме по отношение на бъдещото партньорство. Мисля, че това е безусловно вярно ", сподели тя след края на присъединяване си в срещата на върха в Брюксел, съобщи БГНЕС.

Мей приветства напредъка на договарянията с Брюксел за изхода на Обединеното кралство от Европейския съюз, само че счита, че те са единствено първоначално. " Аз съм оптимист за бъдещето на Англия и на тези договаряния, само че знам, че към момента имаме доста работа за вършене”, уточни министър-председателката.

Официалните договаряния за изискванията, съгласно които Англия ще излезе от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни в белгийската столиц. Това стана близо година след референдума за Брекзит в Обединеното кралство, на който победиха с незначителна преднина от 51,9% съперниците на еврочленството.

Преговорите би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което страните ще разполагат с половин година за ратификация на постигнатите съглашения в националните парламенти.

Междувременно белгийският министър на стопанската система Крис Петерс предизвести, че Европейски Съюз може да загуби 1,2 милиона работни места, в случай че Англия напусне блока без съглашение. " Потенциалното влияние за страната ни може да бъде пагубно ", сподели той. И добави, че без съглашение Англия към този момент няма да бъде част и от митническия съюз.

" Според нашите калкулации митническите такси за импорт и експорт от Обединеното кралство ще доближат общо 2,22 милиарда евро ", сподели министърът. " При този сюжет Белгия ще загуби 42 000 работни места, Англия 526 000 и Европейски Съюз не по-малко от 1,2 милиона ", посочи той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР