Британският премиер Риши Сунак заяви, че изпращането на изтребители на

...
Британският премиер Риши Сунак заяви, че изпращането на изтребители на
Коментари Харесай

Риши Сунак каза, че търси най-добрия начин да се помогне на Киев за победа

Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че изпращането на изтребители на Украйна ще изисква месеци, в случай че не години на образование и че той търси най-ефективния метод да се помогне на Киев да завоюва победа.

Това става откакто в сряда някогашният министър председател Борис Джонсън разбуни духовете с изказване, че няма учредения да не се изпратят бойни самолети в поддръжка на Украйна.

В изявление за Пиърс Морган по TalkTV във връзка на първите му 100 дни на ръководство, Риши Сунак сподели във връзка на войната в Украйна, че Англия постоянно беседва с украинците за " най-правилната поддръжка, от която имат потребност ". Той означи, че страната му е била една от първите взели решение да изпратят съвременни танкове на Украйна и е била последвана от други.

Що се отнася до изтребителите обаче " те са извънредно прецизна техника и изискват месеци и даже години хора да бъдат подготвени да ги ръководят ", посочи министър председателят.

По-рано министърът на защитата Бен Уолъс също предизвести, че снабдяването на Украйна с изтребители " Тайфун " и Ф-35, които са на въоръжение в кралските военновъздушни сили, не са " магическата пръчка ", с която ще се реши войната. Бен Уолъс съобщи това в Портсмут на взаимна конференция с неговия австралийски сътрудник Ричард Марлс.

Американците към този момент отхвърлят апелите да изпратят техни изтребители Ф-16, само че някои други от западните сътрудници, в това число поляците, съществено поддържат самодейността.

Западните съдружници и украинците считат, че има ясни признаци, че съветските въоръжени сили готвят огромна атака, която евентуално ще съвпадне с първата годишнина от войната на 24 февруари.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР