Британският премиер Риши Сунак в сряда отхвърли предположението, че Брекзит

...
Британският премиер Риши Сунак в сряда отхвърли предположението, че Брекзит
Коментари Харесай

Сунак все още вярва в Брекзит

Британският министър председател Риши Сунак в сряда отхвърли догатката, че Брекзит може да бъде заплашен , оповестява " Гардиън ".

Той направи изказването, откакто ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен съобщи, че Обединеното кралство може да е на път да се причисли още веднъж към Европейския съюз (ЕС).

Припомняме, че на събитие в Брюксел във вторник вечерта фон дер Лайен призна, че европейските водачи са се " объркали " по отношение на напускането на Англия от блока и предложи по-младото потомство да го " поправи ".

Попитана дали Обединеното кралство в миналото може да се причисли още веднъж към Европейски Съюз, тя отговори: " Трябва да кажа, че не преставам да споделям на децата си " би трябвало да го поправите, ние го объркахме , би трябвало да го поправите ". Така че мисля, че и тук посоката на пътешестване - моето персонално мнение - е ясна. "
 Фон дер Лайен прикани младите да преразгледат Брекзит
Фон дер Лайен прикани младите да преразгледат Брекзит

Според последните изследвания трендовете на Острова са точно такива, само че въпросът се счита за отровен

Въпреки това формалният представител на Сунак отговори, че английският министър председател не счита, че Брекзит е заплашен. Той сподели пред кореспонденти в Уестминстър: " В момента обмисляме по какъв начин да укрепим в допълнение нашата миграционна система посредством нашите свободи за Брекзит. Именно посредством нашите свободи след Брекзит ние подсигуряваме, че пациентите в Обединеното кралство могат да получат по-бърз достъп до медикаменти, че има усъвършенствано хуманно отношение към животните. В огромна степен това е, върху което сме фокусирани. "

Говорителят добави: " Имаме министър-председател, който поддържа Брекзит, преди да е било в кариерния му интерес да го направи, тъй като той буйно има вяра в това. Ние сме фокусирани върху това да успеем. "

Фон дер Лайен направи мненията на гала по награждаването, проведена от Politico, до момента в който връзките сред Европейски Съюз и Обединеното кралство не престават да се усъвършенстват след съвсем краха им при Борис Джонсън и Дейвид Фрост, които договориха комерсиалното съглашение за Brexit.

Дейвид Камерън, в този момент външен министър на Обединеното кралство, направи първото си публично завръщане в Брюксел тази седмица, откакто напусна номер 10 след референдума за Брекзит през 2016 година

Официално той беше в столицата на Европейски Съюз, с цел да участва на среща на външните министри на НАТО , само че съумя да се срещне за едночасова среща с Марош Шефчович, вицепрезидент на Европейската комисия , който беше основен договарящ за Брекзит за блока. Той отхвърли да приказва с медиите през първия си ден в белгийската столица и отхвърля всевъзможни въпроси през втория.

По стичане на събитията той се срещна с Шефчович, тъкмо когато автомобилната промишленост в Европейски Съюз възобнови апела си за смяна на договорката за Брекзит, с цел да спре надвисналите мита върху износа на коли от Европейски Съюз за Обединеното кралство и вноса в Европейски Съюз от Англия.

В рамките на Консервативната партия Брекзит остава тематика, предизвикваща различия . Сунак и фон дер Лайен поддържат сърдечни връзки, откогато подписаха договорка за възстановяване на договорката за Северна Ирландия и Обединеното кралство се върна към програмата Хоризонт.

В сряда обаче Прити Пател, някогашен министър на вътрешните работи, сподели, че, не работи. В публикация за уеб страницата Unionist Voice тя написа, че държавното управление на Обединеното кралство би трябвало да работи против " пипалата на контрола на Европейски Съюз над Северна Ирландия ".
 Рекорден брой британци се разкайват за Брекзит
Рекорден брой британци се разкайват за Брекзит

57% от запитаните считат излизането от Европейски Съюз за неточност, 55% биха се върнали в Съюза

" Удовлетворението на държавното управление от ограничавания прогрес, реализиран от рамката, не би трябвало да работи като спънка за търсене на по-нататъшен прогрес за цялостното осъществяване на уговорката ни от манифеста от 2019 година и обещанията, дадени на Северна Ирландия ", добави тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР