Британският премиер Риши Сунак ще договори днес двустранни инициативи с

...
Британският премиер Риши Сунак ще договори днес двустранни инициативи с
Коментари Харесай

Риши Сунак: Великобритания ще работи с България, Белгия и Сърбия за борба с трафика на хора

Британският министър председател Риши Сунак ще контракти през днешния ден двустранни начинания с България, Белгия и Сърбия, целящи справяне с проведената престъпност, обвързвана с противозаконната миграция, заяви неговата канцелария, представена от Ройтерс.
Споразумението с България ще планува продан на информация и практическа поддръжка.

На срещата на върха на Европейската политическа общественост в Гранада, Испания, Сунак ще призове за по-координирани дейности за справяне с възходящите равнища на противозаконна миграция към Европа.

" Равнището на противозаконната миграция към континентална Европа е най-високото от близо десетилетие насам. Хиляди хора умират в морето, подтиквани от трафиканти на хора, обстановката е неморална и неустойчива ", се споделя в изказване на Сунак преди срещата. " Не можем да позволим на незаконни банди да вземат решение кой да идва на европейските крайбрежия. "

Сунак трансформира прекъсването на мигрантите, идващи с дребни лодки през Ламанша, в един от главните си цели преди изборите, които се чакат през идната година. Досега са открити повече от 25 000 души, прекосили Ламанша тази година. Британският водач и италианската премиерка Джорджа Мелони ще ръководят и среща на дребна група с други сътрудници в границите на Европейската политическа общественост, с цел да обсъдят взаимни дейности за справяне с противозаконната миграция и проведената престъпност.

Инициативата на Англия с България ще включва продан на информация и практическа поддръжка.
Споразумението с Белгия ще планува потреблението на нови усъвършенствани технологии за разкриване на хора, които да разпознават и пресичат трафика през Белгия към Англия, съгласно канцеларията на Сунак.
Със Сърбия ще бъде реализирано съглашение в региона на наказателното гонене, разбиването на незаконни мрежи, обмена на разследваща информация и оперативното съдействие в региона на ръководството на границите.

Европейската политическа общественост, плод на концепцията на френския президент Еманюел Макрон, включва множеството страни на континента, в това число страни отвън Европейски Съюз като Англия, Сърбия и Украйна, напомня Ройтерс.
Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР