Британският премиер Риши Сунак пристигна в Киев и се срещна

...
Британският премиер Риши Сунак пристигна в Киев и се срещна
Коментари Харесай

Великобритания ще помогне с 50 милиона лири за укрепване на украинската ПВО

Британският министър председател Риши Сунак дойде в Киев и се срещна с украинския президент Володимир Зеленски, който сподели в Telegram фрагменти от срещата.

Зеленски акцентира, че поддръжката на Англия е мощна от първите дни на съветската инвазия. „ От първите дни на войната Украйна и Обединеното кралство бяха мощни съдружници. По време на днешната среща обсъдихме значими въпроси за нашите страни и за световната сигурност “, сподели Зеленски, представен от организация УНИАН.

В същото време Сунак сподели, че Англия ще поддържа Украйна до дъно. „ Аз съм тук, с цел да кажа, че Обединеното кралство ще стои до вас…докато Украйна не извоюва мира и сигурността, от които се нуждае и които заслужава. Ще стоим до вас и по-късно, с цел да възстановите вашата велика страна ”, посочи Сунак на взаимна конференция след договарянията, извършени както на „ четири очи ”, по този начин и в разширени сформира.

Лондон ще помогне на Киев да ускори противовъздушната си защита, ще му даде 120 зенитни оръдия и средства против безпилотници.

„ Англия ще даде на Украйна нова военна помощ за подсилване на противовъздушната й защита на стойност 50 милиона лири (59, 4 милиона долара), включваща 125 зенитни оръдия, радари и средства за битка с дронове и образование на военнослужещи “, заяви Сунак.

" Англия знае какво значи да се бориш за свободата. С вас сме до дъно ", написа през днешния ден Сунак в Туитър.

Обединеното кралство е една от западните страни, която най-непоколебимо поддържа Украйна в съпротивата й против съветската инвазия. Британската военна помощ за Киев възлиза на 2,3 милиарда лири (2,7 милиарда долара). Очаква се, че по време на днешното си посещаване Сунак ще увери Киев, че при неговото ръководство няма да има смяна в английската поддръжка за Украйна.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР