Британският премиер Риши Сунак предупреди да не се избързва със

...
Британският премиер Риши Сунак предупреди да не се избързва със
Коментари Харесай

Риши Сунак за поразената в Газа болница: Да не бързаме с преценката

Британският министър председател Риши Сунак предизвести да не се избързва със заключенията кой е поразил болничното заведение в Газа, където бяха убити минимум 500 души. Това става диря като палестинските управляващи и израелското държавно управление взаимно се упрекнаха за изстрелването на ракетата, поразила болничното заведение.

По време на постоянните за сряда въпроси към премиера в Народното събрание Риши Сунак сподели, че депутатите " безспорно са шокирани от случая, само че не би трябвало да се бърза с преценката преди да са налице всички обстоятелства ". 

Той осведоми, че се е срещнал със съветника на държавното управление по националната сигурност и ръководителя на взаимната разследваща комисия тази заран и уточни, че разузнавателните служби бързо проучват доказателствата, с цел да открият без значение обстоятелствата.

Обединеното кралство си сътрудничи със своите съдружници по въпроса и ще продължи всичките си старания за доставянето на филантропична помощ в Газа, добави Сунак. Премиерът посочи, че Обединеното кралство трява да работи за един по-мирен и  по-стабилен Близък изток, но настоя, че Израел има право да се отбрани против тероризма.

Както Риши Сунак, по този начин по-късно и външният министър Джеймс Клевърли, показаха, че това трябва да стане в границите на интернационалното право. Клевърли съобщи в Камарата на общините, че отпътува довечера още веднъж за Израел, написа БНР.

Той добави, че никой не знае по какъв начин ще се развие обстановката, само че в този момент е времето за " студен разсъдък и увереност за позитивна смяна ". 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР