Британският премиер Риши Сунак обмисля ограничения за чуждестранни студенти, които

...
Британският премиер Риши Сунак обмисля ограничения за чуждестранни студенти, които
Коментари Харесай

Риши Сунак иска по-малко чуждестранни студенти на Острова и по-труден прием в университетите

Британският министър председател Риши Сунак обмисля ограничавания за задгранични студенти, които идват в страната със свои близки и учат за " нискокачествени " просветителни степени, предадоха Пи Ей Мидия и ДПА.

Нетната имиграция във Англия доближи рекордните половин милион души и от " Даунинг стрийт " имат проекти за понижаване на общия им брой, в това число ограничавания за близки, с които интернационалните студенти идват, както и по-труден банкет в по-престижните университети.

Данните демонстрират, че 504 000 души повече са се преместили във Англия, в сравнение с са я напуснали в интервала юни 2021 година - юни 2022 година. В съпоставяне с това чистата имиграция за предходните 12 месеца е била 173 000.

Информацията беше оповестена от Националната статистическа работа, съгласно която растежът е провокиран от характерни фактори, измежду които схемите за издаване на визи на жители на Украйна и Хонконг, както и студентите, идващи от страни отвън Европейски Съюз.

Лицата със студентски визи са максимален дял от дълготрайно пребиваващите във Англия имигранти от страни отвън Европейски Съюз - 277 000 или 39 %, сочат данните от статистиката.

Говорителят на английския министър председател удостовери желанието му да понижи равнището на имиграция и упрекна " невижданите и невиждани условия " за рекордното нарастване. " Обмисляме всички вероятни разновидности имигрантската система да сработи и това включва казуса с околните на студентите и нискокачествените просветителни степени ", сподели още той, представен от Българска телеграфна агенция.

Подобни дейности могат да провокират опозиция в държавното управление. Министърът на финансите Джереми Хънт увери предходната седмица, че имиграцията е нужна, с цел да се усили икономическият напредък. " Има потребност от дълготраен проект, в случай че желаеме да понижим имиграцията, без от това да пострада стопанската система ", счита Хънт.

" Съзнаваме, че имиграцията ще ни е нужна за годините напред - тя ще е доста значима за нашата стопанска система ", добави той.

В министерството на образованието също би се основало безпокойствие за финансирането на университетите, в случай че броят на задграничните студенти, които заплащат високи такси, бъде понижен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР