Британският премиер Риши Сунак каза в понеделник, че планът му

...
Британският премиер Риши Сунак каза в понеделник, че планът му
Коментари Харесай

Риши Сунак доволен от намаляването на миграцията през Ламанша

Британският министър председател Риши Сунак сподели в понеделник, че проектът му да спре мигрантите, идващи с дребни лодки през Ламанша, е довел до тяхното понижаване с 20% , с което се надява да отговори на рецензиите от неговата партия и в страната по отношение на имиграционната му политика, предава Ройтерс.

Сунак, който се чака да поведе своята ръководеща Консервативна партия на национални избори следващата година, даде обещание да " спре лодките " през Ламанша - едно от петте му обещания, откакто беше повдигнат на власт през октомври предходната година.

Той към този момент беше подложен на критика от членове на личната си партия и от обществеността, че не е работил задоволително бързо, като хората стачкуваха против настаняването на стотици мигранти в хотели, откакто рекорден брой търсещи леговище дойдоха във Англия предходната година.

" През петте месеца, откогато стартирах проекта, прекосяванията са намалели с 20% спрямо предходната година ", сподели Сунак на конференция в Южна Англия.

" Планът работи ", сподели той, като добави, че държавното управление му не е самодоволно и ще работи интензивно, с цел да подсигурява, че Народното събрание ще одобри нов закон.

Опозиционната Лейбъристка партия съобщи, че Сунак не е съумял да почисти насъбраните десетки хиляди молби за леговище и че 7600 души са прекосили Ламанша до момента тази година.
 Рекордни над 40 000 мигранти пристигнали тази година във Англия
Рекордни над 40 000 мигранти пристигнали тази година във Англия

Преминаването през Ламанша стана мотив за кавги сред страните

Англия от дълго време се стреми да ограничи броя на идващите на южните си крайбрежия, само че Сунак желае да изтъкне своя проект за обезпечаване на съглашения с други европейски страни за понижаване на броя на идващите, които могат да дадат резултати.

Той сподели, че договорката с Албания значи, че Англия връща повече мигранти в страната и че Лондон усилва даването на заслон за тези, които чакат имиграционни решения.

Сунак сподели, че до момента тази година " броят на пристигналите албанци с дребни лодки е намалял с съвсем 90% " и че Англия в този момент приема един на всеки 50 албански случая на леговище спрямо един на.

Повече от 5000 търсещи леговище общо ще бъдат преместени от хотели - което сега коства 6 милиона паунда (7,4 милиона долара) дневно - в, сподели вътрешното министерство.

Сунак прикани Народното събрание да одобри новия законопроект за незаконната миграция, който ще разреши бързото задържане и депортиране на хора, идващи с дребни лодки назад в родината им или в по този начин наречените.
 Англия се задъхва от рекордна миграция
Англия се задъхва от рекордна миграция

606 000 души са пристигнали в страната през 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР