Британският премиер Риши Сунак каза, че нищо не е изключено

...
Британският премиер Риши Сунак каза, че нищо не е изключено
Коментари Харесай

Британският премиер каза, че „нищо не е изключено“ относно изтребителите за Украйна

Британският министър председател Риши Сунак сподели, че " нищо не е изключено " по въпроса за даването на изтребители на Украйн а, и добави, че обучаването на украински водачи е първата стъпка към това те да могат да употребяват такива военни самолети, съобщи Ройтерс.

" Това е развой, който лишава известно време. Днес ние поставихме начало на този развой ", съобщи Сунак на взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски, откакто разгласи, че Англия ще образова украински водачи. " Нищо не е изключено и нашето водачество по този въпрос е нещо, с което всички ние групово би трябвало да се гордеем извънредно ", посочи английският министър председател.

Сунак сподели също, че Англия не изключва опцията да употребява замразени съветски активи за възобновяване на Украйна, съобщи ДПА.

По думите му английските танкове " Чалънджър 2 " (Challenger 2) ще дойдат в Украйна през март , заяви Франс прес.

Сунак още веднъж съобщи, че Англия има намерение да достави в Украйна далекобойни оръжия, само че не посочи за какви тъкмо става въпрос. Той сподели, че доставката на далекобойни системи се разисква от страните членки на НАТО, като такива полемики се водят и за изтребители.

" Чух от господин премиера, че има предпочитание да даде изтребители, и той публично разгласи, че те могат да стартират да образоват нашите водачи " , съобщи на собствен ред Зеленски.

Руското посолство в Лондон в това време предизвести Англия да не изпраща изтребители на Украйна, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Подобен ход би имал съществени военни и политически последици за целия свя т, предизвести дипломатическото посланичество. В изказването се споделя още, че " кръвопролитията, идващият стадий на ескалацията и произлизащите от това военни и политически последствия за европейския континент и целия свят ", които биха се случили, в случай че на Украйна бъдат изпратени високотехнологични изтребители, биха тежали на съвестта на Лондон. " Русия ще откри метод да отговори на всички вражески стъпки, подхванати от английската страна ", предизвести посолството.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР