Британският премиер Риши Сунак каза, че на предстоящия форум на

...
Британският премиер Риши Сунак каза, че на предстоящия форум на
Коментари Харесай

Риши Сунак предупреди, че на форума на Г-20 ще заклейми режима на Путин

Британският министър председател Риши Сунак сподели, че на идния конгрес на Г-20 ще жигосах " режима на Путин " поради опустошенията, които е предизвикал на Украйна и международната стопанска система с нашествието си, предава ДПА.

Rishi Sunak promises to call out Putin`s regime at G20

Сунак отпътува тази нощ за Бали, Индонезия, с цел да се причисли към другите водачи на водещите международни стопански системи, измежду които президентите на Съединени американски щати Джо Байдън, на Франция Еманюел Макрон и на Китай Си Цзинпин. Очаква се съветският президент Владимир Путин да пропусне срещата и да прати своя външен министър Сергей Лавров.

Годишните срещи на Г-20 стартират в отговор на финансовата рецесия от 2008 година и стават най-големият интернационален  форум за икономическо съдействие. Но съгласно Сунак в този момент срещата няма да протече както нормално, защото светът се изправя пред най-големите стопански провокации, породени и задълбочени от дейностите на страна членка на Г-20.

Изявление на Сунак, публикувано преди неговото тръгване за Бали, гласи: " Войната на Путин аргументи опустошаване по света - унищожи живота на хора и вкара интернационалната стопанска система в неразбория. Работата на тази среща на върха на Г-20 няма да бъде, както нормално. Ние ще предизвикаме режима на Путин и ще покажем неговото безусловно пренебрежение към каквото и да било интернационално съдействие и суверенни конгреси като Г-20 ". По-нататък английският министър председател показва, че за разлика от режима в Москва Обединеното кралство и неговите съдружници " ще работят дружно за постигането на забележителен прогрес в решаването на икономическите проблеми за подобряването на живота на нашите нации ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР