Британският премиер Риши Сунак е разследван от парламентарния контрол на

...
Британският премиер Риши Сунак е разследван от парламентарния контрол на
Коментари Харесай

Води се разследване срещу британския премиер Риши Сунак за конфликт на интереси

Британският министър председател Риши Сунак е разследван от парламентарния надзор на Обединеното кралство по отношение на вероятно недеклариране на дяловете, които брачната половинка му има в организация, която се възползва от неотдавнашния бюджет, разкри парламентарният надзор.

В четвъртък парламентарният комисар по стандартите Даниел Грийнбърг е почнал инспекция на акциите, които Акшата Мурти има в организацията за грижи за деца Koru Kids, съгласно настояща информация, предоставена на членовете на Народното събрание.

Правилникът изисква " членовете на Народното събрание постоянно да бъдат транспарантни и почтени при декларирането на всеки подобаващ интерес във всяка процедура на Камарата или нейните комисии ".

Парламентът изисква от членовете да разкриват финансовите си ползи в границите на четири седмици откакто са споделили нещо или са подхванали дейности, които може да са били повлияни от финансов интерес.

Говорител на Сунак съобщи, че министър-председателят не е подал декларация като член на Народното събрание, а е записал " министерски интерес ", еквивалентното обявяване за държавните министри.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР