Британският премиер Риши Сунак е разследван от парламентарната комисия за

...
Британският премиер Риши Сунак е разследван от парламентарната комисия за
Коментари Харесай

Разследват британския премиер за недекларирани доходи и конфликт на интереси

Британският министър председател Риши Сунак е разследван от парламентарната комисия за стандартите по съмнения, че не е заявил приходи, както и че е в спор на ползи.

Разследването е обвързвано с компания за грижи за деца, в която е взела участие брачната половинка на премиера Акшата Мурти.

Миналия месец Риши Сунак трябваше да дава отговор на въпроси по отношение на акциите, които брачната половинка му има в Koru Kids, организация за детски грижи, по отношение на нова политика, залегнала в пролетния бюджет, от която тя може да се е възползвала.

Това го прави един от най-богатите политици

Министърът на финансите Джеръми Хънт разгласи пилотен план за заплащания на нови детегледачи, като заплащането е по-добро за тези, които се записват посредством организации.

Риши Сунак не загатна за връзките на брачната половинка му с организацията, когато бе разпитан от депутатите за новата политика в парламентарна комисия на 28 март.

Риши Сунак сподели, че заплати санкцията

Разминаването в данните сред другите регистри, които изискват обявление на приходите, може да докара до констатация, че министър председателят има спор на ползи и докара до следствието.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР