Британският премиер Риши Сунак е разследван от парламентарната комисия за

...
Британският премиер Риши Сунак е разследван от парламентарната комисия за
Коментари Харесай

Сунак разследван за укрити доходи и конфликт на интереси

Британският министър председател Риши Сунак е разследван от парламентарната комисия за стандартите по съмнения за недеклариране на приходи и спор на ползи.

Британски медии оповестиха, че следствието е обвързвано с компания за грижи за деца, в която е взела участие брачната половинка на премиера Акшата Мурти. Миналия месец Риши Сунак трябваше да дава отговор на въпроси по отношение на акциите, които брачната половинка му има в Koru Kids, организация за детски грижи, по отношение на нова политика, залегнала в пролетния бюджет, от която тя може да се е възползвала.

Министърът на финансите Джеръми Хънт разгласи пилотен план за заплащания на нови детегледачи, като заплащането е по-добро за тези, които се записват посредством организации. Акшата Мурти е вписана като акционер в една от тези организации – Koru Kids, още на 6 март.

Риши Сунак не загатна за връзките на брачната половинка му с Koru Kids, когато бе разпитан от депутатите за новата политика в парламентарна комисия на 28 март.

Докато регистърът на приходите на депутатите изисква от тях да заявяват всички заплащания, дарения или оказано им гостолюбие, за които може основателно да се смята, че въздействат върху работата им в Народното събрание, кодексът за държание на депутатите не изисква от тях да записват приходите на съпруги/съпрузи или сътрудници. Министерският указател на приходите обаче, който се отнася към министерския кодекс, изисква обявление на приходите на съпругата/съпруга или колегата и може да бъде преценено, че има спор на ползи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР