Британският премиер Риши Сунак е изправен пред сериозено недоволство от

...
Британският премиер Риши Сунак е изправен пред сериозено недоволство от
Коментари Харесай

Британските консерватори недоволни от мигрантската сделка с Руанда

Британският министър председател Риши Сунак е изправен пред сериозено неодобрение от страна на десни политици в неговата партия във вторник поради законодателството за имиграцията за ускорение на депортирането на търсещи леговище в Руанда, предава " Ройтерс ".

Двама ръководители на Консервативната партия споделиха, че са подготвени да се опълчват на Сунак, с цел да се причислят към опозицията, като гласоподават за стягане на законодателството преди парламентарното гласоподаване на проекта във вторник и сряда.

Партията на Сунак е надълбоко разграничена във връзка с законопроекта, който има за цел да блокира търсещите леговище да предявяват спомагателни правосъдни оспорвания против депортирането им. Някои консервативни законодатели споделят, че отива прекомерно надалеч, а други, че не стига задоволително.

Освен в случай че законодателството не бъде променено, някои консерватори заплашват да гласоподават против държавното управление на последния му парламентарен стадий в Камарата на общините, долната камара на Народното събрание, което може да се организира в сряда вечерта.

Един почитан народен представител сподели, че опозицията разполага с цифри, с цел да победи Сунак на финалния избор.

" Няма никаква цел във въвеждането на законодателен акт, който не работи " , сподели той, добавяйки, че се нуждаят единствено от половината от тези, които поддържат поправките, с цел да победят държавното управление при окончателното гласоподаване.

Сунак трансформира прекъсването на идването на търсещи леговище , преминаващи от Франция към Англия на дребни лодки, като съществена цел на своето държавно управление.

Повечето от идващите в лодките споделят, че бягат от войни и беднотия в Близкия изток, Африка и Южна Азия. Но английското държавно управление споделя, че към 90% от пътуващите са мъже и доста от тях стопански мигранти, а не същински бежанци.
 Англия заплати на Руанда още 100 млн. паунда по противоречивата скица за мигрантите
Англия заплати на Руанда още 100 млн. паунда по противоречивата скица за мигрантите

Лондон към този момент отпусна 140 млн. паунда на източноафриканската страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР