Британският премиер Риши Сунак е готов днес да обяви законодателство

...
Британският премиер Риши Сунак е готов днес да обяви законодателство
Коментари Харесай

Заради вълната от стачки на Острова Риши Сунак готви закон за ограничаването им

Британският министър председател Риши Сунак е подготвен през днешния ден да разгласи законодателство за ограничение на стачките, съобщи Ройтерс, като се базира на вестник " Таймс ".

Изданието твърди, че Сунак е подготвен да разгласи законодателство за налагане на " минимални равнища на обслужване " в шест бранша, в това число опазването на здравето, железопътния превоз, образованието, противопожарната и гранична сигурност.

Вестникът прибавя, че законите ще изискват част от членовете на синдикатите да продължат да работят, с цел да поддържат " минимално равнище " на обслужване, осведоми Българска телеграфна агенция.

Англия е изправена пред вълна от стачки тази зима, които сковаха разнообразни браншове, в това число железопътната мрежа, защото възходящата инфлация последва продължаваща повече от 10 години застоялост на растежа на заплатите и остави доста служащи неспособни да свързват двата края, показва Ройтерс.

Стачките ще се смятат за незаконни, в случай че профсъюзите откажат да обезпечат минималното равнище на обслужване, цитира вестникът държавен източник, взел участие в полемиките.

По информация от обявата държавните проекти за ограничение на правото на стачка ще дадат опция на работодателите да съдят синдикатите и да уволняват стачкуващи чиновници.

Канцеларията на английския министър председател към този момент не е дала отговор на питане на Ройтерс за коментар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР