Британският премиер Риши Сунак бе подложен на критики снощи, че

...
Британският премиер Риши Сунак бе подложен на критики снощи, че
Коментари Харесай

Вълна от критики срещу британския премиер

Британският министър председател Риши Сунак бе подложен на рецензии нощес, че наподобява не схваща елементарните хора, защото попита скитник на благотворителна акция дали " работи в бизнеса " и дали желае да работи във финансовата промишленост, съобщи Ройтерс.

Сунак, който e някогашен банкер от " Голдман Сакс " (Goldman Sachs) и е един от най-богатите хора във Англия, сервирал закуска в подслон за бездомни в Лондон в петък, когато почнал да беседва с мъж, който се показал като Дийн.

" Работите ли в областта на бизнеса? ", попитал министър председателят мъжа в един миг по време на диалога, до момента в който му подавал паница с наденички, тост и яйца.

" Не, аз съм скитник. Всъщност аз съм скитник ", дал отговор мъжът.

SUNAK: Do you work in business.

DEAN: No, I’m homeless. I’m a homeless person

SUNAK: Is banking or finance something you’d like to get into?

DEAN: I’d just like to get through Christmas

Excruciating! goes for photo op in a homeless shelter
— Stefan Simanowitz (@StefSimanowitz)
Анджела Рейнър, заместник-председател на опозиционната Лейбъристка партия, разгласява в Twitter клип с фрагменти от случилото се и го назова " непосилен " за гледане.

Сунак пое властта през октомври и стана най-богатият жител на " Даунинг стрийт " номер 10 в миг, когато страната се бори с рецесия на разноските за живот.

Неловката му замяна на реплики с бездомника почнала, когато мъжът попитал Сунак дали " позволява проблемите на стопанската система ".

Когато по-късно бездомникът споделил, че се интересува от бизнес и финанси, Сунак дал отговор, че и той е работил в областта на финансите, преди да попита:

" Това дали е нещо, с което бихте желали да се занимавате? ".

" Да, не бих имал нищо срещу ", дал отговор Дийн. " Но първо желая да изкарам Коледа ", добавил мъжът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР