Британският премиер приветства първата присъствена среща на върха на Г7

Британският премиер приветства първата присъствена среща на върха на Г7 ...

Борис Джонсън: Г-7 има огромна възможност за глобално възстановяване след пандемията

Британският премиер приветства първата присъствена среща на върха на Г7 от близо две години като "огромна възможност" да започне възстановяването от пандемията на коронавируса. 
Откривайки първата сесия на срещата на лидерите на Г-7, той заяви, че по-справедливото бъдеще е от съществено значение за света. "Трябва да се уверим, че когато се възстановим, ще повишим нивото и ще надграждаме. Като Г-7 имаме огромна възможност да го направим", категоричен бе Джонсън, цитиран от БГНЕС.

Какви подаръци си размениха Байдън, Джонсън и съпругите им? Какви подаръци си размениха Байдън, Джонсън и съпругите им?
Американският президент Джо Байдън, който отлетя до залива Карбис, за да участва в срещата на върха на Г-7, се срещна с британския прем...
Днес в Корнуол започна срещата на лидерите на държавите от Г-7, на която се очаква да приемат изчерпателен план за борба с пандемията. Първото заседание е посветено на икономическото възстановяване, а на 12 и 13 юни ще се проведат панелите „Глобална устойчивост”, „Външна политика”, „Здравеопазване”, „Отворено общество” и „Климат и природа”, пише на сайта на организацията.
Очаква се днес лидерите на седемте най-развити държави в света да обявят, че ще предоставят 1 милиард дози ваксини срещу коронавирус чрез споделяне и финансиране и ще разработят план за увеличаване на производството на ваксини, за да постигнат тази цел
Любопитна информация е, че за изхранването на участниците в срещата на Г-7 ще се погрижат наградени шеф-готвачи от Конруол, а менюто ще предложи най-доброто от местните продукти – от сирене до регионална бира. Тази вечер на гостите ще бъде сервирано специално подготвено петстепенно меню, включително прясно уловен калкан край бреговете на Нюкей с пресни картофи и песто от див чесън, както и зеленчуци от местните градини в Падстоу. За събота вечерта е предвидено барбекю с гледка към красивото крайбрежие на Карбис Бей. За пиене лидерите ще избират между пенливо вино „Корниш”, германски ризлинг, австралийски шираз, бира „Корниш” и коктейл.

Източник: actualno.com