Британският премиер Лиз Тръс се отказа от плана си за

...
Британският премиер Лиз Тръс се отказа от плана си за
Коментари Харесай

Обществено недоволство принуди Лиз Тръс да се откаже от намалението на данъка за богатите

Британският министър председател Лиз Тръс се отхвърли от проекта си за понижаване на налозите за хората с най-високи приходи единствено 10 дни след оповестяването му, в опит да потуши възходящото неодобрение измежду сътрудниците си от Консервативната партия и обществото, заяви Ройтерс.

Министърът на финансите Куаси Куартенг разгласи решението в Twitter по-рано през днешния ден. По думите му решението за унищожаване на 45-процентния налог върху приходите се е трансформирало в „ разпръскване “. Веднага след новината цената на паунда по отношение на $ се повиши с %, като към 11 ч. българско време той се търгува с 0,2% растеж по отношение на щатската валута.

Обратният завой, който Тръс и Куартенг започнаха, акцентира политическия хаос в границите на английския кабинет. В продължение на дни представителите му защитаваха фискалния пакет на финансовия министър, показан на 23 септември, като в неделя Тръс съобщи, че е ангажирана с този проект, въпреки да призна, че е трябвало по-добре да приготви почвата преди неговото показване.

Новият английски министър председател се пробва да ограничи вредите след внезапното поевтиняване на английския паунд в резултат на проектите ѝ за харчене на нови заеми. Тя призна, че е трябвало да направи повече, с цел да приготви почвата за своя проект. „ Поучих се от това “, сподели тя пред BBC. В началото на конференцията на Консервативната партия министър-председателят трябваше да понесе рецензии както от популацията, по този начин и от личните си редици. Неотдавнашно изследване, извършено от Opinium за Observer, сподели, че рейтингът на утвърждение на Тръс измежду британците е понижен в границите на седмица до равнище, по-ниско от това на някогашния министър-председател Борис Джонсън малко преди да подаде оставка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР