Британският премиер Лиз Тръс се е противопоставила на участието муБританският

...
Британският премиер Лиз Тръс се е противопоставила на участието муБританският
Коментари Харесай

Крал Чарлз Трети няма да присъства на конференцията за климата в Египет

Британският министър председател Лиз Тръс се е противопоставила на присъединяване му

Британският кралЧарлз Трети няма да пътува през ноември за Египет за присъединяване в интернационалната климатична конференция СОР27, написа в. " Сънди таймс ", представен от Българска телеграфна агенция. Това решение е било взето, откакто английският премиерЛиз Тръс се е противопоставила на присъединяване му на форума.

Кралят, който е разгорещен бранител на околната среда, имаше желание да произнесе тирада по време на тази среща на върха, отдадена на климата, която ще се организира от 6 до 18 ноември. Но Лиз Тръс е възразила на тези проекти по време на частна визита при новия крал в Бъкингамския замък, състояла се през септември.

Тези вести идват в миг, в който мнозина започнаха да се притесняват, че английският министър председател може да откаже да извършва някои от уговорките, поети от страната в битката с световното стопляне и понижаване на парниковите излъчвания. Миналата седмица бе показан законопроект за смяната или анулация до края на 2023 година на някои закони за отбрана на околната среда, които страната е " наследила " от интервала си на европейско участие.

Това точно ускори още повече терзанията в страната по отношение на политиката на Тръс. Освен това в кабинета ѝ има и няколко климатоскептични министри, които имат възражения по задачата за въглероден неутралитет на страната до 2050, както го изисква Парижкото съглашение за климата.

Лиз Тръс също няма да взе участие в конференцията за климата в Египет. На миналата среща, която се организира предходната година в Глазгоу, Чарлз по това време престолонаследник и синът му Уилям участваха. Той е получил и покана за конференцията в Египет, споделя източници от двореца. Но кралят ще обмисли доста съществено стадиите, през които да премине по отношение на първата си задгранична обиколка и срещата на върха за климата не е част от нея, добавя източникът.

В Обединеното кралство всички визити зад граница на членовете на кралското семейство се правят в сходство със препоръките на държавното управление.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР