Британският премиер Лиз Тръс обеща пред ООН страната ѝ да

...
Британският премиер Лиз Тръс обеща пред ООН страната ѝ да
Коментари Харесай

Тръс обеща военна помощ, „докато Украйна надделее“

Британският министър председател Лиз Тръс даде обещание пред Организация на обединените нации страната ѝ да продължи да дава военна помощ на опустошената от война Украйна, до момента в който не надделее над Русия.
Лиз Тръс, министър председател на Англия
Тръс стана последният западен водач на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, противопоставил се на съветския президент Владимир Путин, който часове по-рано активизира резервисти в явен знак, че не бърза да приключи спора.

Ходът на Путин единствено акцентира „ пагубния неуспех “ на съветската инвазия против нейния комшия и ускори решимостта на западните съдружници да поддържат Киев, сподели тя. „ Няма да се успокоим, до момента в който Украйна не надделее “, сподели Тръс пред Общото заседание на Организация на обединените нации при първото си пътешестване от встъпването си в служба. Тя означи, че „ до момента в който приказвам, нови оръжия на Обединеното кралство идват в Украйна “.

„ В този решителен миг от спора давам обещание, че ще поддържаме или ще увеличим военната си поддръжка за Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. "

Лидерът на консерваторите сподели още, че Обединеното кралство се е заело да изразходва 3% от своя Брутният вътрешен продукт за защита до 2030 година, което е доста повече от уговорката от 2% за разноски за защита от членовете на НАТО.

Нейните мнения идват на фона на възходящото неодобрение в някои страни от развиващия се свят поради големите разноски на Запада за оръжия за Украйна.

Тръс прикани и за икономическо единение като мощен инструмент против експанзията. „ Г-7 и нашите съидейници би трябвало да работят като икономическа НАТО, групово защитавайки нашия разцвет “, сподели тя в обръщението си. „ Ако стопанската система на сътрудник е атакувана от нападателен режим, би трябвало да действаме, с цел да ги подкрепим – всички за един и един за всички “, акцентира тя. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Ню Йорк / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР