Британският премиер каза още, че Великобритания ще продължи да оказва

...
Британският премиер каза още, че Великобритания ще продължи да оказва
Коментари Харесай

Тереза Мей: И След Брекзит ще защитаваме Европа

Британският министър председател сподели още, че Англия ще продължи да оказва помощ на страни, които са жертва на експанзия.

"Великобритания ще остане абсолютно ангажирана с поддържането на сигурността на Европа ", съобщи Мей в тирада в Лондон, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

"Всестранното ново икономическо партньорство, което желаеме, ще укрепи общия ни ангажимент към отворените стопански системи и свободните общества пред лицето на тези, които желаят да ги подкопаят ", сподели английският министър председател.

Тя упрекна Русия, че разпалва принуждение в Източна Украйна, нарушава въздушното пространство на страни в Европа и организира акция за хакерски атаки.

Мей упрекна Русия в интервенция в избори и осъществяване на хакерски офанзиви против датското министерство на защитата и немския парламент, а също по този начин упрекна съветските държавни медии, че популяризират подправени истории и обработени с фотошоп изображения за подкопаване на западните институции.

Премиерът посочи, че английското държавно управление работи за реформиране на НАТО, тъй че алиансът да е в по-добра позиция да противодейства на съветската неприязън, и ускорява военната и икономическата поддръжка за Украйна.

"Ще предприемем нужните ограничения, с цел да противодействаме на съветската активност ", съобщи Мей.

Тя в същото време сподели, че желае по-добри връзки с Русия, в случай че Москва работи за поощряване на мира.

"Русия може да избере този друг път и се надявам, че един ден ще го направи ", съобщи Мей.

"Но до момента в който Русия не направи това, ние ще действаме дружно, с цел да пазиме нашите ползи и интернационалния ред, от който зависят те ", сподели тя.

Мей дефинира Русия като основната страна, която се пробва да подкопае интернационалната система от правила и упрекна съветския президент Владимир Путин, че "се стреми да трансформира информацията в оръжие ", показват ТАСС и Асошиейтед прес.

Британският министър председател обаче сподели, че не желае връщане към Студената война или "състояние на постоянно опълчване ".

"В това време, когато би трябвало да сме бдителни, ние също по този начин желаеме взаимоотношение и точно по тази причина в околните месеци външният министър (на Англия Борис Джонсън) ще посети Москва ", сподели Тереза Мей.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР