Британският премиер е готова да остане още в митническия съюз,

...
Британският премиер е готова да остане още в митническия съюз,
Коментари Харесай

Гардиън: Тереза Мей може да удължи преходния период за Брекзит

Британският министър председател е подготвена да остане още в митническия съюз, само че не предложи на Европейски Съюз нищо ново за границата с Ирландия, написа The Guardian, представен от " Фокус ".

Тереза Мей загатна, че Англия може да се съгласи да се удължи преходният интервал за Брекзит и по този начин да се даде опция за повече договаряния по комерсиалните тематики, само че тя разтревожи водачите, участващи в тежката среща на върха в Брюксел, като не съумя да им заяви никакви нови хрумвания, с които да се излезе от „ задънената улица “ по различията към границата с Република Ирландия. Така тя провокира стремително гнева на поддръжниците на Брекзит, а формалните представители на Европейски Съюз оповестиха, че английският министър председател е загатнал за „ подготвеност да намерения “ за по-дълъг временен интервал с вяра да се разчупят блокиралите диалози.

Източници от Даунинг стрийт по-късно оповестиха, че не се изключва сходно деяние, само че при него Обединеното кралство ще би трябвало да съблюдава разпоредбите на Европейския съюз, без да има думата.

Отстъпката, която Мей направи в сряда, идва в миг, когато в речта си към водачите на Евросъюза насочи апел за „ кураж, доверие и другарство “ и от двете страни. Но макар направеното по-рано гледище от страна на ръководителя на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск за „ нови обстоятелства “, с които да се отключат договарянията, министър ръководителят на Англия не направи никакво ново предложение. Вместо това акцентира направения към този момент прогрес, както и пречките, които остават. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР