Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Джонсън ще убеждава Индия да намали зависимостта си от Русия

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще замине на дълго отлаганото посещаване в Индия за подсилване на връзките по въпросите на сигурността през идната седмица, написа БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4274
Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще се срещне с индийския си сътрудник Нарендра Моди в Делхи в петък, като се чака диалозите да се съсредоточат върху защитата и търговията. Това ще бъде първото огромно пътешестване на Джонсън като министър председател откакто доста от плануваните му визити бяха анулирани поради Covid-19.

Англия се пробва да убеди Индия да понижи зависимостта си от Москва, откогато Русия нахлу в Украйна.

Миналия месец външният министър Лиз Тръс посети Индия в опит да склони страната да наложи по-строги наказания на Русия и за по-близко съдействие за сигурността на търговията, защитата, силата и храните.

Индия не подлага на критика непосредствено Русия след нахлуването в Украйна на 24 февруари и не осъди експанзията при гласуването в Организация на обединените нации. Програмата на Джонсън включва също посещаване на щата Гуджарат в четвъртък, който е петият по величина щат на Индия, където се чака да разгласи огромни вложения в основни промишлености, както и ново съдействие в науката, опазването на здравето и технологиите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР