Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Путин няма да спре в Украйна, ако спечели войната

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е съобщи, че Владимир Путин е решил да нахлуе в Украйна заради боязън от това да има свободна и демократична страна за собствен комшия, заяви Би Би Си. Днес Джонсън приказва пред пролетната конференция на Консервативната партия в Блекпул.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2871
" Ясно е, че Путин направи пагубна неточност ", сподели той пред делегатите във връзка на съветската инвазия.

Джонсън счита, че Путин в действителност не има вяра, че Украйна ще се причисли към НАТО, както и че не има вяра в " полумистичната нелепост " за " произхода на съветския народ ", изречена от съветския президент.

Британският министър председател съобщи, че Путин " няма да спре в Украйна ", в случай че войната протече съгласно проектите му, и " краят на свободата в Украйна ще значи угасване на всяка вяра за независимост в Грузия, по-късно в Молдова - ще значи началото на нова епоха на заплашване в Източна Европа от Балтика до Черно море.

По думите му, в този момент Обединеното кралство би трябвало да предприеме " нужните смели стъпки ", с цел да приключи зависимостта на страната от съветския нефт и газ.

Той добави, че съветският президент е като " дилър от задна уличка, който зарибява и основава взаимозависимост " от съветските енергоносители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР