Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще посети Полша и централата на НАТО в Брюксел заради украинската криза

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е на следващия ден ще посети Полша, a по-късно ще отпътува за Брюксел, с цел да беседва с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщи Ройтерс. Визитите на Джонсън са част от дипломатическите старания на Запада за деескалация на обстановката на украинската граница, където Русия струпа хиляди военни.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 231
В Полша Джонсън и полският му сътрудник Матеуш Моравецки ще се срещнат с английски бойци, които са ситуирани в страната поради напрежението сред Москва и Киев. Програмата на английския министър председател планува и среща и с полския президент Анджей Дуда, заяви представител на полското външно министерство.

По-късно денем Джонсън ще отпътува за Брюксел, където ще беседва с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, заяви пресслужбата на алианса, без да дава детайлности за дневния ред на срещата.

Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи понеделник, че Обединеното кралство ще изпрати още 350 военни в Полша.

Миналата година Лондон изпрати 100 военни, аз да оказват помощ на страната в мигрантската рецесия, която избухна на границата с Беларус.

Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 231  Русия е разположила свръхзвукови ракети до границите на НАТО Русия е разположила свръхзвукови ракети до границите на НАТО  Янев се срещна със съветника на Държавния департамент на Съединени американски щати Дерек Шолей Янев се срещна със съветника на Държавния департамент на Съединени американски щати Дерек Шолей  Германия, Франция и Полша приканиха Русия за усмиряване на обстановката на украинската граница Германия, Франция и Полша приканиха Русия за усмиряване на обстановката на украинската граница
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР