Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Борис Джонсън назначи нов началник на канцеларията си в опит да преустрои екипа си

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е назначи през вчерашния ден нов шеф на канцеларията си, в опит да построи нов облик на своя най-приближен екип след серията от кавги, довели го до състояние да би трябвало да се бори за укрепването на престижа си, съобщи Ройтерс.

Канцеларията на "Даунинг стрийт " 10 ще бъде управлявана от Стив Баркли, някогашен министър от кабинета на Тереза Мей по въпросите на Брекзит.

Британският министър председател съобщи, че измененията в управителния му екип ще подобрят метода, по който работи "Даунинг стрийт " 10 и ще създадат кабинета му по-силен.

Джонсън, който през 2019 година завоюва най-вече места в Народното събрание за Консервативната партия от 1987 година насам, когато Маргарет Тачър оглавява английското държавно управление, неведнъж отхвърли да се отдръпна поради известията, че той и членове на екипа му са взели участие в празненства на "Даунинг стрийт " 10 по време на локдауните.

Разкритията повдигнаха въпроси по отношение на лидерския жанр на Джонсън, който постоянно е считан за безреден. Това докара до най-голямата опасност, пред която Джонсън се е изправял откогато зае премиерския пост. Преди това имаше редица други кавги.
Джонсън призна, че на "Даунинг стрийт " 10 има проблеми, които би трябвало да се решат.

Мунира Мирза, основен консултант по политическите въпроси в канцеларията на Джонсън, която е работила за него 14 години, подаде оставка в четвъртък, поради обвиняването на Джонсън към водача на лейбъристите Киър Стармър, че не е съумял да даде под съд педофила Джими Савил, до момента в който е бил отпред на прокуратурата.

Министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика Куази Куартенг през днешния ден съобщи, че не може изцяло да се изключи опцията Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да се отдръпна, макар че поддържа премиера по време на разногласията към държанието му.

Кризата, в която изпадна Джонсън поради празненствата на "Даунинг стрийт 10 ", продължава към този момент три месеца, а някои депутати от личната му партия настояват, че той би трябвало да си подаде оставката.

Чарлз Уокър, почитан народен представител от Консервативната партия, който до момента демонстрираше преданост към премиера, през днешния ден сподели пред в. "Обзървър ", че отстраняването на Джонсън не е "неизбежно ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР