Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще обяви пълна отмяна на ограниченията заради COVID-19

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще разгласи през днешния ден проектите за анулация на всички ограничавания против разпространяването на ковид като част от тактиката за " живот с КОВИД ", която ще показа пред Народното събрание и е ориентирана към по-бързо излизане от пандемията спрямо другите огромни стопански системи, заяви Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30772
Джонсън ще оповести края на всички условия, които засягат персоналните свободи, единствено ден откакто кралица Елизабет Втора беше диагностицирана с КОВИД-19.

Според проекта, който се готви от седмици, Англия ще стане първата огромна европейска страна, която позволява на хора, които знаят, че са инфектирани с КОВИД-19, свободно да посещават магазини, да употребяват публичния превоз и да вървят на работа.

В неделя Джонсън сподели, че той не желае хората да захвърлят предпазливостта и че няма място за самоувереност, само че нивото на имунизация значи, че държавното управление желае да премине от наложени от страната отговорности към поощряване на персоналното отговорно държание. 81 % от възрастното население на страната са с сложена бустерна доза против КОВИД-19.

" Днес ние означаваме един миг на горделивост след един от най-трудните интервали в историята на нашата страна, като започваме да се учим да живеем с КОВИД ", сподели английският министър председател в изказване преди плануваното за понеделник оповестяване на проекта в Народното събрание.

Медицински специалисти приканиха Джонсън да не си играе със здравето на нацията, а съветници на държавното управление предизвестиха, че анулацията на рестриктивните мерки може да докара до бързо повишаване на случаите.

От своя страна държавното управление разгласи, че ще резервира известни системи за наблюдаване на епидемиологичната конюнктура, както и проекти за ограничения при положение, че се появи нов вид на ковид.

В неделя Джонсън беше запитан дали не поема риск с пандемията. Той отговори, че държавното управление не може да продължава да харчи по 2 милиарда паунда месечно за проби. Премиерът също така е под напън от мнозина членове на своята Консервативна партия да анулира рестрикциите, които те считат за драконовски, добавя Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30772  1235 новозаразени с ковид у нас 1235 новозаразени с ковид у нас  Германия облекчава рестриктивните мерки за пътешестване преди Великденските празници Германия облекчава рестриктивните мерки за пътешестване преди Великденските празници  Папата приветства здравните служащи като герои за всекидневната им работа Папата приветства здравните служащи като герои за всекидневната им работа
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР