Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Лондон и Брюксел не се споразумяха при търговски преговори

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е се споразумяха нощес, че до неделя би трябвало да вземат "твърдо решение " за бъдещето на договарянията за комерсиалните връзки сред Англия и Европейски Съюз след Брекзит. Това заяви почитан източник от Даунинг стрийт в изказване, изпратено до медиите минути откакто Джонсън напусна централата на Европейска комисия в Брюксел след среща с Фон дер Лайен, оповестиха международните организации.

Източникът уточни, че двамата са имали "откровен диалог " по време на тричасовата работна вечеря, само че са открили, че сред двете страни "продължават да съществуват доста съществени различия ".

Джонсън и Фон дер Лайен "се договориха за продължение на полемиките през идващите няколко дни сред преговорните екипи ", добави източникът, представен от Ройтерс. "Премиерът не желае да остави неизследван нито веднъж към допустима договорка. Премиерът и фон дер Лайен се договориха, че до неделя би трябвало да бъде взето твърдо решение за бъдещето на договарянията ", добави той.

Позициите на Лондон и Европейски Съюз не престават да са "много раздалечени " за реализиране на съглашение за връзките след Брекзит, съобщи от своя страна председателката на Еврокомисията, съобщи Франс прес.

"Споразумяхме се преговорните екипи да се срещнат неотложно, с цел да се опитат да решат главните въпроси ", уточни Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е в официално съобщение след срещата. Тя добави, ориста на договарянията би трябвало да се реши "до края на уикенда ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР