Британският премиер Борис Джонсън заяви в сряда, че е обезпокоен

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви в сряда, че е обезпокоен
Коментари Харесай

Британският премиер е “обезпокоен“ от бъдещето на Афганистан

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи в сряда, че е " смутен " от бъдещето на Афганистан, откакто Съединени американски щати оповестиха, че изтеглянето им от страната към този момент е приключило на повече от 90 %.

" Ако ме попитате дали се усещам благополучен от актуалната обстановка в Афганистан, несъмнено, че не ", сподели той на депутатите, заяви Агенция Франс Прес, съобщи Actualno.

" Притеснявам се, обстановката е изпълнена с опасности. Трябва да се надяваме страните в Кабул да се обединят, с цел да реализиран съглашение ", добави той. В сряда талибаните започнаха огромно нахлуване над Кала-и-Нав в северозападната провинция Бадгис.

Нападението от ислямистката група се преглежда като ескалация на офанзивите ѝ на запад в страната, откакто американските военни започнаха окончателното евакуиране на войските. Джонсън съобщи, че се надява " кръвта и съкровището, изразходвани от тази страна в продължение на десетилетия в отбрана на народа на Афганистан, не са били напразни и наследството от техните старания е предпазено. "

Повече от 400 английски бойци починаха в Афганистан, откакто страната се причисли към съдружната интервенция през 2001 година През 2014 година английската задача в страната мина от бойна интервенция към такава, ориентирана към поддръжка на афганистанските национални сили. Конфликтът коства на страната към 40 милиарда английски лири (46,7 милиарда евро). „ Народът на Афганистан бе миропомазан от десетилетия на поддръжка и вложения от Обединеното кралство, ние направихме всичко допустимо, с цел да помогнем за стабилността, сигурността и мира на тази страна “, сподели Джонсън. " Това беше голям, голям ангажимент. "

Премиерът съобщи, че държавното управление му ще направи толкоз, „ колкото е допустимо с нашите американски другари “, с цел да насърчи мира и че ще направи изказване в Народното събрание в четвъртък. Консервативният народен представител Тобиас Елууд по-късно прикани за публично следствие на спора, траял десетилетия.

„ Две десетилетия след 11 септември в този момент изоставяме страната на същата тази бунтовническа организация, поради която влязохме, с цел да победим “, написа той в Tуитър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР