Британският премиер Борис Джонсън заяви в интервю за Би Би

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви в интервю за Би Би
Коментари Харесай

Борис Джонсън имал данни, че Русия планира най-голямата война в Европа след 1945 година

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи в изявление за Би Би Си, че има данни, които допускат, че Русия възнамерява " най-голямата война в Европа след 1945 година ".

Разузнаването допуска, че Русия има намерение да предприеме нахлуване, тъй че да обкръжи украинската столица Киев, съобщи Борис Джонсън. Той добави, че хората би трябвало да осъзнаят същинската цена в загуба на човешки живот, в случай че това се случи.

Британският министър председател даде изявлението от Мюнхен, където се организира годишната конференция по въпроси на сигурността.

По данни на американското държавно управление броят на съветските бойци, които сега са ситуирани по границите на Украйна с Русия и Беларус е сред 169 хиляди и 190 хиляди. Западни политици предизвестяват през последните седмици, че Русия е подготвена да нахлуе в Украйна когато и да е, само че Москва отхвърля тези изказвания и от своя страна споделя, че в региона се организират единствено военни учения.

Запитан дали в действителност следва съветско нахлуване, Джонсън отговори: " Опасявам се, че данните сочат тъкмо за това ", представен от БНР.

Борис Джонсън беседва в Мюнхен с водачи на Запада и с украинския президент Володимир Зеленски.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР