Британският премиер Борис Джонсън заяви пред депутатите, че смята, че

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви пред депутатите, че смята, че
Коментари Харесай

Борис Джонсън: ЕС може би не преговаря с Лондон от позицията на добра воля

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи пред депутатите, че счита, че Европейски Съюз може би не договаря с Обединеното кралство от позицията на „ благосклонност “. Междувременно бе обявено, че той е постигнал договорка с някои от недоволните депутати в неговата Консервативна партия по противоречивия проектозакон за вътрешния пазар.

Пред специфичната парламентарна комисия по въпроси на правораздаването Борис Джонсън съобщи, че желае да промени елементи на подписаното от него през януари Споразумение за Брекзит, с цел да предотврати „ безразсъдно държание “ от страна на Европейски Съюз, в случай че страната му не успее да контракти комерсиална договорка.

Думите му, че Европейски Съюз не проговаря от „ благосклонност “ са в несъгласие с казаното по-рано от министъра за Северна Ирландия Брандън Люис, който няма възражения към Брюксел във връзка с договарянията.

Джонсън настоя, че Брекзит без договорка не е това, което желае неговата страна, и не е това, което желае Европейски Съюз от британците, тъй че се надява това да не е крайният резултат.

По въпроса за противоречивия проектозакон стана ясно, че министър председателят е постигнал съглашение с някои от торите-бунтари да внесе смяна, която дава право на глас на депутатите преди да се употребяват пълномощията в закона, които биха нарушили интернационалните правила. Това евентуално ще помогне мярката по-лесно да бъде гласувана в Камарата на общините.

Лейбъристите обаче обявиха, че поправката не взема решение казуса с нарушаването на интернационалните закони. От Брюксел към момента няма реакция на последните развития в Лондон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР