Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че сега е време

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че сега е време
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Време e британците да се подготвят за Брекзит без сделка с ЕС

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи през днешния ден, че в този момент е време Англия да се приготви за Брекзит без комерсиално съглашение, защото Европейският съюз е отказал да договаря съществено, и добави, че в случай че Брюксел не промени позицията си, няма да има договорка, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Един плевел край " без договорка " на петгодишната рецесия във Англия, обвързвана с Брекзит, би провокирал безпорядък в деликатните вериги за доставки, които се простират от кралството към Европейски Съюз и оттатък, тъкмо в миг, когато последствията от икономическия удар, нанесен от пандемията от ковид, се задълбочават.

На съвещанието на Европейския съвет в Брюксел през вчерашния ден Европейски Съюз съобщи, че е угрижен от неналичието на прогрес и прикани Лондон да отстъпи по някои основни въпроси или да се готви за разкъсване на връзките с Европейски Съюз от 1 януари следващата година.

" Направих извода, че би трябвало да се подготвим за датата 1 януари с търговски режим, който е сходен на този с Австралия, основан на елементарните правила на световната свободна търговия ", сподели Джонсън.

" Освен в случай че няма фундаментална смяна на метода, ще се насочим към модела на Австралия. И би трябвало да го създадем с огромна убеденост ", добави английският министър председател.

" Става ясно, че Европейски Съюз не желае да подписа договорка по модела на тази с Канада, за каквато в началото настоявахме. Наистина наподобява необичайно, че след 45 години участие те могат да предложат на Канада условия, каквито не биха предложили на нас ", заключи Джонсън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР