Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че никога няма да

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че никога няма да
Коментари Харесай

Джонсън: Никога няма да се съглася с ново отлагане на Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи през днешния ден, че в никакъв случай няма да отстъпи пред настояванията за ново отсрочване на Брекзит, съобщи ДПА.

"Никога няма да изоставя контрола върху нашите договаряния по метода, който изисква водачът на опозицията ", сподели Джонсън пред Народното събрание.

Преди това водачът на лейбъристите Джереми Корбин се разгласи в поддръжка на многопартиен законопроект, който ще задължи премиера да отсрочи до 31 януари 2020 година периода за излизането от Европейски Съюз.

Джонсън упрекна поддръжниците на законопроекта, че желаят "да попречват изпълняването на волята на народа " и "да преобърнат резултата от референдума " за Брекзит през 2016 година

Очаква се Камарата на общините да гласоподава по направен от депутати от разнообразни партии законодателен акт, който да задължи изпълнителната власт да изиска от Брюксел отсрочване на Брекзит до 31 януари следващата година, в случай че до 19 октомври т. година Народното събрание не утвърди ново съглашение с Европейски Съюз или не гласоподава за Брекзит без договорка, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР