Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че е "абсурдно и

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че е "абсурдно и
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Абсурдно и срамно е да се атакува паметникът на Чърчил

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи през днешния ден, че е "абсурдно и срамно " паметникът на Чърчил да става обект на офанзиви от протестиращи, съобщи Ройтерс. При проява против расизма на паметника се появи надпис: "Бил е расист ".

"Абсурдно и срамно е, че този народен монумент през днешния ден да е изложен на риск от офанзиви от ядосани протестиращи ", написа английският министър председател в Туитър, заяви Ройтерс.

"Да, той от време на време е изразявал отзиви, които са били и са неприемливи за нас през днешния ден, само че той беше воин и изцяло заслужава да бъде уважаван. Не можем да се опитваме да пренапишем или цензурираме нашето минало. Не можем да отхвърляме историята си ", сподели Джонсън и приканва хората да не вземат участие в митингите, планувани за този уикенд.

Британският министър председател съобщи, че митингите против расизма във Англия през последните дни са "станали пленник на екстремисти ", съобщи Франс прес. В Туитър той написа, че задачата е разпалване на принуждение и осъди "атаките против полицията като неприемливи и отвратителни ".

Няколко признака на колониалното минало на Англия станаха наскоро цел на митингите, в това число паметникът на Чърчил покрай Народното събрание, изрисуван преди няколко дни с протестни надписи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР