Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че брекзит представлява огромна

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че брекзит представлява огромна
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Брекзит е огромна икономическа възможност

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи през днешния ден, че брекзит съставлява " голяма икономическа опция ", съобщи Франс прес.

" Напускането на Европейски Съюз е голяма икономическа опция да създадем неща, каквито не са ни били разрешени в продължение на десетилетия ", сподели той в тирада в северозападния град Манчестър.

Джонсън отиде там, с цел да обещае нови вложения в районите, дали своят вот за овакантяване на Европейски Съюз на референдума през 2016 година. Той увери, че ще договаря по-активно за търговски съглашения и ще сътвори безмитни зони, с цел да подтиква стопанската система.

По думите му излизането от Европейски Съюз " не значи единствено, че Уестминстър ще си върне суверенитета от Европейски Съюз ", само че значи също по този начин, че обособените обитаеми места в Обединеното кралство ще получат " повече автономност ".

Запитан за договарянията за брекзит, Джонсън сподели, че е подготвен да поеме ангажимент пред сътрудниците от Европейски Съюз, само че единствено в случай че защитната уговорка за ирландската граница бъде отстранена от съглашението, подписано от предшественичката му Тереза Мей.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР