Британският премиер Борис Джонсън заяви, че Зимните олимпийски игри в

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че Зимните олимпийски игри в
Коментари Харесай

И Великобритания ще бойкотира дипломатически Олимпиадата в Китай

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че Зимните олимпийски игри в Пекин ще бъдат " на процедура дипломатически бойкотирани ", защото на тях няма да участват министри или публични лица от Обединеното кралство. Това съобщи " Гардиън ".

В Народното събрание някогашният водач на Консервативната партия Иън Дънкан Смит помоли министър-председателя да подсигурява, че Англия ще последва образеца на Съединените щати и ще разгласи цялостен дипломатически протест на Олимпиадата през февруари.

Джонсън му отговори, че държавното управление показва угриженост за нарушаванията на човешките права в Китай.

" На процедура ще има дипломатически протест на Зимните олимпийски игри в Пекин. Не се чака да участват нито министри, нито публични лица. Това, което мога да кажа, е, че не считам, че спортните протести са рационални " , добави той.

поради репресиите против избрани групи в Китай, изключително против мюсюлманското малцинство уйгури в провинция Синдзян.

Коментарите на Джонсън оставят отворена вероятността членове на кралското семейство въпреки всичко да участват на формалните церемонии на Олимпиадата.
 В Европарламента зоват за цялостен протест на Зимните олимпийски игри в Пекин
В Европарламента зоват за цялостен протест на Зимните олимпийски игри в Пекин

Заради нарушаването на правата на индивида от китайските власти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР